• 2020. m醞us 25.
  • olvasáshoz szükséges idő 3 perc

Mi az a Magpapír?

Nem csak papír, több, mint papír!

A magpapír egy különféle virágmagokat tartalmazó, speciális, biológiailag lebomló környezetbarát anyag, mely újrahasznosított papírból készül, tehát az előállításához nincs szükség újabb fák kivágására. 

Kiváló és különleges promóciós termék a káros műanyagból és egyéb nem újrahasznosítható anyagból készült különféle reklámajándékok, akár hagyományos esküvői ajándékok helyett! 

2 féle vastagságban készül: 80 gr és 200 gr-os. A 80 gr-os papír két vékony rétegből áll, amelyek között virág- vagy gyógynövénymagok vannak, míg a 200 grammos, magokkal kevert merített papír kézműves technikával készül kemikáliáktól mentes újrahasznosított papírból, a papírok vastagsága kissé eltérhet. 

Amikor a papírt cserépbe vagy kertbe ültetjük, a magok kicsíráznak és növényekké fejlődnek, maga a papír pedig komposztálódik a talajban. 

 

A magpapír elültetése: 

 

Hozzávalók:  

  • kaspó/edény az ültetéshez 
  • jó minőségű virágföld 
  • magpapír 
  • víz 
  • napfény 

 

A magpapírt a hőmérséklet, és a benne levő magkeverék típusa függvényében beltéren vagy kültéren is elültethetjük.  

 

1.lépés – a talaj előkészítése 

Töltsük fel a kaspót 2/3-ig virágfölddel, enyhén lapítsuk le, és ha szükséges, adjunk még földet hozzá. 

 

2. lépés – a magpapír elültetése 

Helyezzük a magpapírt az előkészített talajba, fedjük be vékony (kb 3-4 mm vastag) talajréteggel, és óvatosan lapítsuk le.  

 

3. lépés – öntözés, csíráztatás 

Elültetés után alaposan nedvesítsük át a talajt, majd 10 napon keresztül tartsuk közepesen nedvesen, hogy el tudjon indulni a csírázás (ekkor a papír nagyrészt már komposztálódott). Helyezzük napfényes területre. 

 

4. lépés – további gondozás 

A rügyek, csírák megjelenése után továbbra is tartsuk nedvesen a földet, majd a teljes kifejlődés után szükség szerint öntözzük az adott növényt. 

 

5. lépés – gyönyörködjünk virágainkban, élvezzük és hasznosítsuk kedvünk szerint fűszernövényeinket 

 

Mi történik, ha a magok nem csíráznak ki? 

Bár mindent megteszünk annak érdekében, hogy ideális feltételeket biztosítsunk a magpapír számára, mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a magok nem a várt módon csíráznak. 

Lehetséges okok között szerepelhet, hogy a talaj nem volt jó minőségű, vagy nem volt megfelelően előkészítve vagy gondozva a csírázást megelőzően, illetve azt követően. A szélsőséges, például túl hideg vagy forró hőmérséklet sem kedvez a kifejlődésnek. 

Ha azonban a fentiek szerint javasolt módon járunk el, a növények a legnagyobb eséllyel fejlődésnek indulnak és válnak egyedi, pompás vagy hasznos díszeivé életünknek. (Gyártó által garantált csírázási arány: 50%) 

 

Nézzen szét weboldalunkon és válogasson magpapírjaink széles kínálatában. Logózva vagy felirattal ellátva még inkább személyre szabhatja üzenetét.

Kövessen minket a közösségi médiában is

Értesüljön elsőként a legfrissebb hírekről